Grov ostekringle
Grov ostekringle er fylt med skinke, hvitost og purre toppet med sesamfrø. Et lite måltid i seg selv, og veldig fin som enkel gjestemat. Server den gjerne lunken, sammen med en frisk salat.
Ingredienser
Deig:
150 g smør
1 pakke gjær
1 ½ dl melk
1 egg
150 g hvetemel
150 g sammalt hvete, fin eller grov
Fyll:
200 g hvitost
100 g kokt skinke
1 ½ dl finsnittet purre
Egg til pensling
Sesamfrø til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smøret, og tilsett melken. Varm blandingen til 37 °C og smuldre i gjæren. Ha mel og egg i en bakebolle, og bland inn gjærblandingen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Elt og trill ut til en lang pølse som du kjevler flat.
- Fordel revet ost, finhakket skinke og purre langs midten. Brett sammen og snu så skjøten ligger ned. Form kringlen på en stekeplate med bakepapir.
- Dekk med plast eller et klede, og la etterheve i ca. 15 minutter.
- Pensle med egg, og dryss på sesamfrø. Stek kringlen midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.
Tips: Server kringlen lun med frisk salat.