Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 1 ostekringle
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 1 ostekringle

Grov ostekringle

Grov ostekringle er fylt med skinke, hvitost og purre toppet med sesamfrø. Et lite måltid i seg selv, og veldig fin som enkel gjestemat. Server den gjerne lunken, sammen med en frisk salat.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smøret, og tilsett melken. Varm blandingen til 37 °C og smuldre i gjæren. Ha mel og egg i en bakebolle, og bland inn gjærblandingen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Elt og trill ut til en lang pølse som du kjevler flat.
  • Fordel revet ost, finhakket skinke og purre langs midten. Brett sammen og snu så skjøten ligger ned. Form kringlen på en stekeplate med bakepapir.
  • Dekk med plast eller et klede, og la etterheve i ca. 15 minutter.
  • Pensle med egg, og dryss på sesamfrø. Stek kringlen midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.
    Tips: Server kringlen lun med frisk salat.

Finn mer om samme tema:

2.7 / 5
20 stemmer