Grov pannekake med restemiddag
Restemiddagen får nytt liv i følge med en nystekt pannekake og en rømmebasert saus. Bruk det du har av rester i kjøleskapet eller fryseren - det meste passer sammen med en pannekake!
Ingredienser
Pannekaker
50 g smør
1 dl nøytral matolje, som solsikke- eller maisolje
4 egg
70 g grovmalt sammalt hvetemel
30 g hvetemel
½ ts salt
2 ½ dl lettmelk
1 ss friske urter
Fyll
300 - 400 g ferdig middagsgryte eller middagsrester som tacorester av kjøttdeig eller bønner
Kald saus
2 dl lettrømme
2 ss friske urter
¼ ts salt
¼ ts malt pepper
1 ts sitronsaft (kan sløyfes)
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smør i en kjele og tilsett oljen, og avkjøl.
- Pisk sammen eggene i en bolle.
- Bland det tørre til pannekakene sammen i en annen bolle.
- Bland inn melk i eggeblandingen, og tilsett så melblandingen. Rør godt.
- Ha i smør og olje. Rør godt slik at det blir en klumpfri røre.
- La røren stå og svelle i minst femten minutter.
- Varm opp en stekepanne på middels/høy varme. Hell i en øse med pannekakerøre og vend litt på pannen slik at røren dekker bunnen i et jevnt lag. Når pannekaken er blitt gyllenbrun på undersiden kan den snus og stekes raskt på den andre siden. Gjenta med resten av røren.
- Varm opp middagsrestene.
- Bland alle ingrediensene til sausen i en liten skål. Smak til med salt og pepper.
- Fordel fyllet på pannekakene. Ringle over sausen, eller server den i en skål ved siden av. Brett pannekakene sammen og server med det samme.
>> Har du andre matrester du vil bli kvitt? Her er flere oppskrifter på restemat-pannekaker.