Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 5 brød
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 5 brød

Grovbrød med sirup

Grovbrød med sirup er bakt med hvetemel ispedd rug. Ta deg «ei skjeva» sier de på Stavangerkanten og mener gjerne en skive av dette brødet med behagelig søt smak av sirup. De kaller det grovbrød, men etter brødskalaen er det halvgrovt.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 

  • Del margarin i terninger og legg på kjøkkenbenken for romtemperering. 
  • Fordeig: Bland mel, salt og vann i en bakebolle, og rør til alt er blandet. La det stå på benken i 20 minutter.
  • Hoveddeig: Bland hvetemel, sirup og margarin inn i fordeigen. Smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen. Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Ta deigen ut lett melet bakebord, og del i fem like store emner.. Form først til runde emner som du lar hvile i 5 min. Deretter former du emnene til brød. Legg dem ved siden av hverandre med en fingers mellomrom i en smurt langpanne (eller på en plate). Pensle med smør mellom brødene. Dekk brødene med plast eller et klede og la dem etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  • Pensle brødene med vann. Stek brødene på nederste rille på 200 °C i 30 minutter, skru ned temperaturen til 180 °C og stek videre i 20–30 minutter. Avkjøl på rist.
    Tips! Bank på toppen av brødene. Høres en hul lyd, er brødene sannsynligvis ferdige. Virker brødene for lite stekt, kan du gi dem noen minutter ekstra i ovnen.

Finn mer om samme tema:

3.1 / 5
219 stemmer