Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 24 boller
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 24 boller

Grove boller

Grove boller med masse smak! Her har vi erstattet noe av det siktede hvetemelet med sammalt hvete og havregryn. Det gir grove boller med mer smak.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Skjær smøret i terninger og la det mykne på benken i romtemperatur.
  • Ha hvetemel, havregryn, sukker, kardemomme og melk i en bakebolle og smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd, eller med en kjøkkenmaskin. Tilsett litt mer melk etter hvert hvis deigen virker for fast.
  • Tilsett smøret helt til slutt og jobb det godt inn i bolledeigen.
  • La deigen heve under plast eller et klede til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  • Del deigen i 24 like store emner, og trill runde boller. Sett bollene på en stekeplate med bakepapir.
  • Dekk bollene med et rent klede og la dem etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle bollene med egg.
  • Stek de grove bollene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter eller til de er gylne. Avkjøl på rist.

 

>> Lyst på flere tips til hvordan få mer fullkorn i maten? Her er flere grove oppskrifter med finfin smak

Finn mer om samme tema:

3.4 / 5
15 stemmer
Les eller skriv kommentarer