Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød

Grove urtebrød

Grove urtebrød er perfekte som tilbehør til middagen eller i en god blings eller sandwich. Bruk grovbakstmel, valgfrie urter og eventuelt soltørkede tomater og nøtter.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bland hvetemel, grovbakstmel,  vann, olivenolje, finhakkede urter, salt og gjær i en bakebolle. 
  • Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen. Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Del deigen i tre like store emner som du triller til runde boller. La etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle brødene med vann, dryss på grovt mel og snitt brødene med en skarp kniv.
  • Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 1 time. Avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

2.5 / 5
20 stemmer