Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3–4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 3–4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Havreklibrød

Havreklibrød er et godt, smaksrikt og mildt brød som inneholder havregryn og havrekli. Det passer fint i matpakken og til lunsj med pålegg.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Fordeig: Bland sammen havregryn, havrekli og vann. Elt deigen godt for hånd, eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la den stå på benken i 30 minutter.
  • Hoveddeig: Tilsett  hvetemel, salt, sukker, vann og rapsolje i samme bakebolle som fordeigen. Smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  • Del deigen i to like store emner som du former til avlange brød. Legg brødene i smurte 2-liters brødformer. Dekk formene med plast eller et klede, og la etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
  • Pensle brødene med sammenvispet egg og snitt forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv. Dryss over havregryn.
  • Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 225 °C i 30–40 minutter. Avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

3.3 / 5
113 stemmer