Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Tilbehør til grillmat

Det er nesten vanskelig å velge: Hva lukter best av nygrillet mat og fersk bakst rett ut av ovnen? Heldigvis behøver vi slett ikke velge – med hjemmebakt tilbehør til grillmaten får man i både pose og sekk. 

Bakt tilbehør til grillmaten

Mange har pølser og hamburger som sine absolutte grillfavoritter. Det er raskt og enkelt med brød kjøpt på butikken, men om du skal gjøre noe ekstra ut av grillmåltidet kan du prøve å bake brødet selv. Du kan bruke den samme oppskriften til det klassiske pølsebrødet og hamburgerbrødet, eller variere med urter eller med chorizo og timian.

Hvitløksknuter

Nybakte hvitløksknuter.

Det er heller ikke så komplisert å lage hjemmelagde lomper, som like gjerne kan stekes i stekepanne som en takke. 

Serverer du kjøtt eller fisk fra grillen passer det alltid med hvitløksbagetter – enten den klassiske hvitløksbagetten, hvitløksknuter eller en variant med urter

Loff er også godt tilbehør til grillmat. Prøv for eksempel den rustikke italienske loffen vår, en dekorativ maiblomst, fletteloff eller kurvloff.  

Bakst rett på grillen

Baksten kan med fordel gjerne også få spille en av hovedrollene i grillmåltidet. Har du prøvd deg på å steke baksten rett på grillen?

focaccia på grill

Focaccia rett på grillen.

Du kan for eksempel prøve å steke focaccia rett på grillen, lage pinnebrød, grillspyd med kjøttboller eller brødpinner med spekeskinke. Forskjellige typer grytebrød kan også stekes rett på grillen. 

Skal du steke brød som har lang steketid, er det viktig at du velger indirekte varme på grillen. Det vil si at du ikke plasserer baksten direkte over grillkullene, men litt på siden. Du må da også bruke lokk på grillen, for å få riktig stekeovnseffekt. 

>> Se flere tips for grilling av brød her

Brødrester på grillen

En kjappere vei til mål om du vil legge brødmat på grillen, er å grille ferdigstekte brødvarer. Det er også en super måte å bli kvitt brødrester på! Noen halvgamle skiver bagette, rundstykke eller brød får raskt nytt liv som deilige bruschetta når de pensles med en god olivenolje og får noen minutter på direkte varme. 

Deretter topper du med deilig pålegg etter eget ønske. Vi anbefaler særlig å prøve tomatbruschetta, bruschetta med tapenade eller bruschetta med spekeskinke. Det er også deilig med grillet paprika på bruschetta – eller du kan lage et miniostesmørbrød med mozzarella og tomat.

pull apart-bread på grill

Pull-apart-brød på grillen.

Og mens vi snakker om brødrester: Pull-apart-brød er jo som skapt for grillsesongen. Her kan du bli kvitt mye brødrester på én gang – uten at det oppleves som restemat. Vi har oppskrift på det klassiske pull-apart-brødet og pull-apart-rundstykke til grillen. 

Dessert på grillen

Så er det tid for dessert. Ingen grunn til å pakke bort grillen! Smuldrepai egner seg for eksempel ypperlig til å utnytte restvarmen i grillen. Grillede mysliskiver med blåmuggost og pære er også en herlig dessert, eller hva med noen pinnebrød med nøtter og sjokolade

Barna vil antagelig elske arme riddere laget på grill – eller de erke-amerikanske smores som består av grillet marshmallow, kjeks og sjokolade. 

God grillkveld!