Injerra
Injerra er et tradisjonsrikt etiopisk brød som minner om pannekaker. Det lages av sammalt hvete, hvetemel, sukker, bakepulver, egg, kulturmelk og olje i stekepanne. Spises gjerne med egg, kylling og grønnsaker.
Ingredienser
½ kopp sammalt hvete, fin
½ kopp hvetemel
1 ss sukker
½ ts salt
½ ts bakepulver
½ ts natron
2 sammenvispede egg
2 kopper kulturmelk
1 ss nøytral olje
2 ss smør til steking
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland sammen sammalt hvete, hvetemel, sukker, salt, bakepulver og natron. Visp eggene og rør inn kulturmelk og olje. Bland det tørre med det våte.
- Ha litt smør i en varm stekepanne og hell i passende mengde røre (omtrent en øse). Stek til det dannes bobler på oversiden, snu og stek tilsvarende på den andre siden.
Tips! Server gjerne med egg, kylling, geitekjøtt eller grønnsaker i kombinasjon med en krydret saus basert på bønner eller erter.