Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grov
Hvor mye bakst blir dette? 20 pølsehorn
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grov
Hvor mye bakst blir dette? 20 pølsehorn

Grove pølsehorn

Grove pølsehorn smaker kjempegodt og er enkle å lage. De passer perfekt som turmat, i barnebursdag eller som fingermat til fest. Server gjerne med ketchup.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er ca. 30°. Bland sammen alt det tørre og smuldre gjæren i bollen. Tilsett melke- og smørblandingen og elt i en bakemaskin. Først på lav fart, deretter litt raskere. Elt til deigen samler seg og blir blank og fin på overflaten.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. 
  • Kjevle ut deigen til en runding og bruk et pizzahjul til å dele den først over midten begge veier, deretter deler du hver av trekantene i midten en gang til. 
  • Del pølsene i to og surr deigen rundt pølsebitene som et horn.
  • Dekk med plast og la dem etterheve i ca. 15 minutter. 
  • Pensle med sammenvispet egg.
  • Stek pølsehornene midt i ovnen på 220° i ca. 10 minutter.

>> Horn kan man også bake med fyll av ost og skinke. Prøv for eksempel våre grove horn med ost og skinke eller fylte horn med fint hvetemel.  

Finn mer om samme tema:

3.1 / 5
35 stemmer