Grove pølsehorn
Grove pølsehorn smaker kjempegodt og er enkle å lage. De passer perfekt som turmat, i barnebursdag eller som fingermat til fest. Server gjerne med ketchup.
Ingredienser
10 grillpølser som deles i 2
Deig:
100 g hvetemel
75 g sammalt hvete, fin
75 g sammalt hvete, grov
½ ts sukker
½ ts salt
30 g smør
1 ½ dl melk
½ pk gjær
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er ca. 30°. Bland sammen alt det tørre og smuldre gjæren i bollen. Tilsett melke- og smørblandingen og elt i en bakemaskin. Først på lav fart, deretter litt raskere. Elt til deigen samler seg og blir blank og fin på overflaten.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Kjevle ut deigen til en runding og bruk et pizzahjul til å dele den først over midten begge veier, deretter deler du hver av trekantene i midten en gang til.
- Del pølsene i to og surr deigen rundt pølsebitene som et horn.
- Dekk med plast og la dem etterheve i ca. 15 minutter.
- Pensle med sammenvispet egg.
- Stek pølsehornene midt i ovnen på 220° i ca. 10 minutter.
>> Horn kan man også bake med fyll av ost og skinke. Prøv for eksempel våre grove horn med ost og skinke eller fylte horn med fint hvetemel.