Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 jættepirog
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 jættepirog

Jættepirog

Jættepirog er et russisk bakverk som minner om calzone. Denne hvetebaksten er fylt med krydret kjøttdeig, ost og tomatfyll og metter hele familien.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Fyll: Hakk løk og fres i en gryte sammen med kjøttet til kjøttdeigen er gjennomstekt. Tilsett presset hvitløk, hermetiske tomater, tomatpuré, paprika, krydder og buljonterningen. La sausen putre en halvtime. Bland inn ost, smak til med salt og pepper og sett fyllet til avkjøling.
  • Deig: Smelt smør, tilsett vann og varm blandingen opp til 37 °C før du smuldrer i gjæren. Tilsett salt, egg og mel, og arbeid deigen kraftig.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
  • Ha deigen ut på et lett melet bakebord, og kjevle den til en stor sirkel som er litt bredere enn stekeplaten. Legg 3/4 av sirkelen inn på stekeplaten, og la resten ligge utenfor. Fordel fyllet på den delen som er på stekeplaten, og legg den andre delen av sirkelen over så kantene møtes. Klem godt til i kantene, du kan gjerne bruke en gaffel for å klemme forsiktig sammen. 
  • Dekk med et klede og la heve ca. 30 minutter.
  • Pensle med pisket egg, og strø over grovrevet ost. Stek pirogen midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.
    Tips: Server nystekt pirog med frisk salat og rømme som tilbehør.

Finn mer om samme tema:

0 / 5