Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 6 jordbærterter
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 6 jordbærterter

Jordbærterter

Jordbærterter er søte, små mini-terter fylt med deilig eggekrem og friske jordbær. Nydelig sommerdessert som passer fint i bursdager.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Tertebunn: Bland sammen mel og sukker, gjerne i kjøkkenmaskin. Smuldre i smøret. Tilsett eggeplomme og vann og bland deigen raskt sammen.
  • Del deigen i seks like store emner og klem deigen godt inntil og jevnt opp langs kanten av formene. Prikk bunnene med gaffel. La stå kjølig minst 45 minutter. 
  • Stek bunnene midt i ovnen ved 200° C i 12-15 minutter eller til de er gjennomstekt og svakt gylne. Avkjøl.
  • Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen. Trekk kjelen til side når det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen ”sprekke”. Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens. Avkjøl i kaldt vann. Rør av og til slik at kremen blir jevn og ikke danner snerk.
  • Fyll paibunnene med kremen og legg på rikelig med rensede bær.
    Tips: Jordbærene kan byttes ut med bringebær eller andre bær. Pynt med litt sitronmelisse.

Finn mer om samme tema:

0 / 5