Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 5 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor lang tid tar det? 5 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig

Julepakker

Julepakker er små julekaker med kanel, ingefær og nellik formet som julegaver til jul. Med melisglasur og konditorfarge lyser disse opp på kakefatet.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 • Kjeks: Varm opp vann, brunt sukker, sirup, kanel, ingefær og nellik i en kjele. Rør godt til massen koker. Trekk kjelen av varmen og ha i smøret. Rør smøret godt inn. Sett blandingen til avkjøling.
 • Ha den avkjølte blandingen over i en kjøkkenmaskin. Tilsett siktet mel og natron. Bruk et «grind» element til kjøkkenmaskinen for å blande deigen godt sammen. Pakk deigen i plastfolie og sett til avkjøling i kjøleskapet noen timer eller natten over.
 • Kjevle ut deigen på et bakepapir til den er ca. 5 mm tykk. Bruk firkantet kakeutstikker eller lag en mal av bakepapir og skjer rundt med kniv. Legg kakene på en stekeplate med bakepapir. Avkjøl kakene på stekeplaten i kjøleskapet i 15 minutter før steking. Dersom kakene ikke kjøles ned før steking kan det hende formen siger litt ut ved steking.
 • Stek kakene midt i ovnen ved 180° C i 7–8 minutter. De skal være myke. Avkjøl kakene på rist.
 • Glasur: Ha eggehviter og sitronsaft i en kjøkkenmaskin. Sikt inn melisen. Bruk et «grind» element til å piske. Dette er viktig for å unngå at luften piskes inn i glasuren. Pisk glasuren til den er tykk, i ca. 8 minutter på høy intensitet.
 • Del porsjonen med hvit glasur i tre ulike boller og farg dem hver for seg.
 • Dekorering: Fyll en liten sprøytepose med glasur. Lag et veldig lite hull nederst og tegn er ramme rundt hver kake. Bruk den fargen du senere skal ha på kaken. Ikke kast posene med glasur, disse kan du bruke på nytt når du skal tegne bånd på kakene tilslutt.
 • Tilsett ca. 2 ss vann i hver bolle med glasur. Nå skal glasuren være så flytende at den renner av en skje.
 • Legg en liten skje med glasur på hver pakke og bruk en skje eller gaffel til å hjelpe glasuren å flyte ut over hele kaken innenfor rammene. Sett kakene til kjøling slik at glasuren stivner helt.
 • Bruk den samme sprøyteposen som du begynte med til å tegn fine bånd på alle pakkene.
  Oppskriften er laget av Anne Britt Davidsen.

Finn mer om samme tema:

0 / 5