Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 1 langpannebrød
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 1 langpannebrød

Langpannebrød

Langpannebrød med hvetemel, sammalt hvete og yoghurt er et stort brød som er enkelt å lage til mange.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Et langpannebrød som dette passer særlig godt som tilbehør til middag eller når man skal på piknik. Det er enkelt å bake sammen, og blir ferdig på to timer.

Slik gjør du

  • Del smøret i terninger og la det mykne i romtemperatur.
  • Ha alle ingrediensene utenom smøret i en bakebolle. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin.
  • Mot slutten av eltetiden til langpannebrødet tilsetter du smøret. Deigen er ferdig eltet når smøret er eltet inn og deigen er smidig og slipper kanten av bollen. 
  • Klapp deigen forsiktig utover og bre litt olje over toppen. 
  • Dryss solsikkefrø utover bunnen av en langpanne og ha i deigen med den oljete siden ned. Klapp deigen utover så langpannen dekkes. Pensle oversiden av langpannebrødet med vann til den er litt klebrig, og dryss over solsikkefrø.
  • Dekk formen med plast eller et klede og la etterheve til dobbel størrelse.
  • Stek langpannebrødet på nederste rille ved 180° C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.

Prøv focaccia med hvitløk, rødløk, rosmarin og parmesan for en mer krydret type langpannebrød. 

Finn mer om samme tema:

4 / 5
6 stemmer