Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 1 langpannebrød
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 1 langpannebrød

Langpannebrød

Langpannebrød med hvetemel, sammalt hvete og yoghurt er et stort brød som er enkelt å lage til mange. Dette brødet passer godt som tilbehør til middag eller når familen skal på piknik.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Del smøret i terninger og la det mykne i romtemperatur.
  • Ha alle ingrediensene utenom smøret i en bakebolle. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Mot slutten av eltetiden tilsetter du smøret. Deigen er ferdig eltet når smøret er eltet inn og deigen er smidig og slipper kanten av bollen. 
  • Klapp deigen forsiktig utover og bre litt olje over toppen. 
  • Dryss solsikkefrø utover bunnen av en langpanne og ha i deigen med den oljete siden ned. Klapp deigen utover så langpannen dekkes. Pensle oversiden med vann til den er litt klebrig, og dryss over solsikkefrø.
  • Dekk formen med plast eller et klede, og la etterheve til dobbel størrelse.
  • Stek brødet på nederste rille ved 180° C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.

Prøv focaccia med hvitløk, rødløk, rosmarin og parmesan for en mer krydret type langpannebrød. 

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer