Matmuffins med skinke og brokkoli
Matmuffins med skinke og brokkoli er sunne, fylte rundstykker bakt med grov hvete, havregryn og yoghurt. Perfekte til lunsj, i matpakken eller som turmat.
Ingredienser
1 dl havregryn
½ dl vann
100 g lettkokt brokkoli
1 ½ dl hvetemel
1 dl sammalt hvete, grov
2 ½ dl sammalt hvete, fin
2 ts bakepulver
½ ts salt
4 stk egg
50 g rapsolje
400 g yoghurt naturell
100 g kokt skinke i terninger
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Legg havregrynene i bløt i vann i ca. 5 minutter.
- Del brokkolien i mindre biter og kok den i vann i ca. 1 minutt.
- Bland mel, bakepulver og salt i en bolle.
- Visp sammen egg, olje og yoghurt. Rør blandingene sammen og tilsett de bløtlagte havregrynene.
- Del skinke i mindre biter og ha det i røren sammen med lettkokt brokkoli. Dersom du vil pynte muffinsene er det lurt å spare litt brokkoli eller skinke til slutt.
- Bruk et muffinsbrett med plass til 20 vanlige muffins eller 12 store. Plasser papirformer i muffinsbrettet. Fyll formene 2/3 fulle.
- Pynt gjerne med litt brokkoli eller skinke på toppen.
- Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i ca 20 – 25 minutter. Avkjøl på rist.
Server muffinsene med en god salat, en god spekeskinke eller nyt dem som de er, enten hjemme, på tur eller som matpakke.
Prøv også matmuffins med fetaost, cherrytomat og spinat.
>> Eller se vår grunnoppskrift på muffins!