Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 20 - 40 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 12 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 20 - 40 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 12 porsjoner

Mor Monsen

Mor Monsen er klassisk formkake som gjerne bakes til jul. Kaken er saftig, god på smak og enkel å lykkes med for alle.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig.
  • Rør inn eggene, ett og ett om gangen. Tilsett skall og saft av sitronen og hvetemelet blandet med bakepulver.
  • Hell røren i en liten langpanne med bakepapir (20 x 30 cm). Dryss over mandler, korinter og perlesukker.
  • Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 25 minutter. Mor Monsen skal være lyst gulbrun og gjennomstekt, men må ikke stekes for lenge.
  • La kaken stå noen minutter i formen før den løftes forsiktig ut og avkjøles på rist.
  • Skjær kaken i snipper med en skarp kniv når den er helt kald.
Mor Monsen kan oppbevares i cirka 1 uke innpakket i plast i romtemperatur eller i kjøleskapet. Den er også fin å fryse ned i tette bokser. Kaken tiner forholdsvis raskt.

Finn mer om samme tema:

3.7 / 5
3 stemmer
Les eller skriv kommentarer