Napoleonskake
Napoleonskake virker kanskje skremmende å lage selv, men med ferdig butterdeig og vaniljekrem er det enklere enn det ser ut til.
Ingredienser
Bunn
4 plater butterdeig
Fyll
400 g vaniljekrem
3 dl kremfløte
2 plater gelatin
2 ss vann
Glasur
Melis
Vann
Noen dråper romessens eller 1 ss ekte rom
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Tin frosne butterdeigsplater i 15-20 minutter. Kna platene sammen til en deig og la den hvile litt. Kjevle deigen 1-2 mm tykk på en stekeplate kledd med bakepapir og prikk godt med en gaffel.
- La deigen hvile i en halvtime.
- Stek deigen midt i ovnen på 200°C i 15-20 minutter, eller til bunnen har fått en gyllen farge. Avkjøl på rist før du deler bunnen i to like store firkantede deler.
- Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
- Pisk kremfløten lett og bland sammen med vaniljekremen.
- Press alt vannet ut av gelatinplatene, og smelt de i 2 ss kokende vann. Rør gelatinen inn i kremen.
- Legg den ene bunnen på en fjel. Stryk kremen utover i et tykt og jevnt lag. Legg den andre bunnen med undersiden opp.
-
Bland sammen melis og vann til en passe fast glasur. Smak til med rom eller romessens. Stryk glasuren utover kaken i et jevnt lag. Sett kaken i kjøleskapet i minst 1 time slik at kremen får satt seg og glasuren stivner.
-
Bruk en skarp brødkniv og skjær kaken forsiktig opp i passe store stykker.