Napoleonskake
Napoleonskake ser kanskje skremmende ut å lage selv, men med ferdig butterdeig og vaniljekrem er det enklere enn det ser ut til!
Ingredienser
Bunn
4 plater butterdeig
Fyll
400 g vaniljekrem
3 dl kremfløte
2 plater gelatin
Glasur
Melis
Vann
Noen dråper romessens eller 1 ss ekte rom
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Tin frosne butterdeigsplater i 15-20 minutter under et klede. Kna deigen sammen og la den hvile litt. Kjevle deigen 1-2 mm tykk på en stekeplate kledd med bakepapir og prikk godt med en gaffel. La deigen hvile i en halvtime.
- Stek deigen midt i ovnen på 210°C i 15-20 minutter, eller til bunnen har fått en gyllen farge. Avkjøl før du deler bunnene i to like store firkantede deler.
- Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Pisk en lett kremfløte og bland inn ca. 400 g vaniljekrem. Press vannet ut av gelatinplatene, smelt de i 2 ss kokende vann. Rør gelatinen inn i kremen. Ha litt av vaniljekremen i gelatinen før du blander alt inn i resten av kremen.
- Stryk kremen utover den ene bunnen. Legg på den andre bunnen med undersiden opp.
-
Bland sammen melis og vann til en passe fast glasur. Smak til med rom eller romessens. Stryk glasuren utover kaken i et jevnt lag. Sett kaken i kjøleskapet i minst 1 time slik at kremen får satt seg og glasuren stivner.
-
Bruk en skarp brødkniv og skjær kaken forsiktig opp i passe store stykker.