Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2–3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 2–3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Nøttebrød

Nøttebrød er et grovt og sunt brød med havregryn, hvetekli og grovbakstmel, valnøtter eller hasselnøtter. Det passer som tilbehør til ostefat, middagen eller som sandwich i matpakken.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i melken. Tilsett sukker, salt, olje, havregryn og hvetekli. Ha i grovbakstmel til deigen blir smidig og fin. Lag ikke deigen for fast. Elt den godt i kjøkkenmaskin eller for hånd. Bland nøttekjernene i til slutt.
  • Dekk bakebollen med plast og la den heve i 30–40 minutter.
  • Ta deigen ut på melet bakebord. Lag et stort rundt brød og legg i en smurt rund springform. Eller del deigen i to, form emnene til avlange brød, og legg dem i godt smurte 1,5 -litersformer. Pensle med lunkent vann og pynt med nøttekjerner.
  • Dekk med klede og etterhev brødene i 20–30 minutter.
  • Stek nøttebrødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca. 50 minutter. Hvelv brødene ut og bank på underskorpen for å høre om nøttebrødene er ferdigstekt. Det skal høres en hul lyd når de er ferdige. Avkjøl på rist.

Bakerens havrebrød eller brød i langpanne passer også fint i matpakken eller som tilbehør til middag. 

Finn mer om samme tema:

2.7 / 5
34 stemmer