Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2–3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 2–3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Nøttebrød

Nøttebrød er et grovt og sunt brød med havregryn, hvetekli og grovbakstmel, valnøtter eller hasselnøtter. Det passer som tilbehør til ostefat, middagen eller som sandwich i matpakken.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i melken. Tilsett sukker, salt, olje, havregryn og hvetekli. Ha i grovbakstmel til deigen blir smidig og fin. Lag ikke deigen for fast. Elt den godt i kjøkkenmaskin eller for hånd. Bland nøttekjernene i til slutt.
  • Dekk bakebollen med plast og la den heve i 30–40 minutter.
  • Ta deigen ut på melet bakebord. Lag et stort rundt brød og legg i en smurt rund springform. Eller del deigen i to, form emnene til avlange brød, og legg dem i godt smurte 1,5 -litersformer. Pensle med lunkent vann og pynt med nøttekjerner.
  • Dekk med klede og etterhev brødene i 20–30 minutter.
  • Stek nøttebrødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca. 50 minutter. Hvelv brødene ut og bank på underskorpen for å høre om nøttebrødene er ferdigstekt. Det skal høres en hul lyd når de er ferdige. Avkjøl på rist.

Bakerens havrebrød eller brød i langpanne passer også fint i matpakken eller som tilbehør til middag. 

Finn mer om samme tema:

2.6 / 5
22 stemmer