Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 4 brød
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 4 brød

Brød i langpanne

Brød i langpanne er en praktisk måte å bake fire brød på én gang. Frys dem ned, så har du alltid ferskt brød tilgjengelig.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm vannet eller melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut med væsken. Ha i salt og mel, og eventuelt solsikkekjerner og linfrø. 
  • Elt deigen smidig og fin. Smør gjerne litt olje på overflaten av deigen. Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, 30–40 minutter.
  • Ta deigen ut på melet bakebord. Kna i mer mel hvis deigen er klissete. Del deigen i fire like store emner som du former til brød. Legg dem i en godt smurt langpanne. Smør med smeltet margarin mellom hvert brød. Dekk med plast, og la brødene etterheve i 20–30 minutter.
  • Pensle brødene lett med lunkent vann og prikk brødene lett med gaffel.
  • Sett langpannen på nederste rille i ovnen og stek brødene ved 210 °C i ca. 1 time. Skru ned termostaten til 200 °C det siste kvarteret. Hvelv brødene på rist og prøv om brødene er ferdigstekt ved å trykke lett mot de sammenskjøvne sidene. Går merket ut, er brødene ferdige. Virker brødene litt lite stekt, kan de legges på en plate og stekes videre i 15 minutter. Avkjøl på rist.

På jakt etter annen lettvint bakst? Prøv sconesbrød, eltefritt grovbrød med bygg eller frokostbriketter.

Finn mer om samme tema:

2.9 / 5
766 stemmer