Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grov
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner (4 stk okonomiyaki)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grov
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner (4 stk okonomiyaki)

Okonomiyaki – japanske pannekaker

Okonomiyaki er en japansk pannekake med mange valgmuligheter på ingrediensene. Tradisjonelt er basen kål, men denne har vi fylt med den ene hjertesalaten vi hadde liggende i kjøleskapet. Oppskriften gir en gyllen anledning til å kombinere kjøleskapsrydding med et godt måltid!
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Rens løk og snitt dem i små tynne båter.
  • Skyll og tørk hjertesalaten, og snitt den i tynne skiver. Skrell og riv gulrot.
    Vi har brukt hjertesalat, men du kan også bruke en halv liten hodekål, kinakål eller annen type salat. Bruk det du har i kjøleskapet!
  • Bland salat, revet gulrot og løk sammen med melet og krydderet i en bolle. Pisk sammen eggene i en annen bolle, og rør det deretter inn i melblandingen. 
  • Hver av disse okonomiyakiene blir så stor som en kaketallerken. Stek en fjerdedel av røren i en stekepanne med olje på middels varme. Skyv røren litt ut, slik at den får riktig størrelse. Stek okonomiyakiene gylne på begge sider. Hold dem varme inne i en stekeovn på 160 grader mellom stekingene.
  • Bland majones og chilipaste. Rens og snitt vårløk.
  • Server okonomiyaki med hoisinsaus, chilimajones, syltet ingefær og vårløk.

>> Har du andre matrester du vil bli kvitt? Her er flere oppskrifter på restemat-pannekaker

 

Finn mer om samme tema:

3.8 / 5
12 stemmer