Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

One pot med byggryn

One pot med byggryn er en digg hverdagsmiddag med mye futt og smak. Det beste? Alt blir ferdig samtidig!
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Skjær vekk hinner og fett på kjøttet og kutt det i terninger.

  • Varm olje i en stekepanne og brun kjøttet godt i omganger.

  • Krydre med salt og pepper og ha det over i en gryte.

  • Finhakk løk, hvitløk og chili og fres det på middels varme til det er mykt og blankt. Tilsett litt mer olje om det er nødvendig.

  • Grovknus koriander- og fennikelfrø i en morter. Ha det i pannen sammen med malt kanel og kajennepepper. La det frese med til det begynner å dufte. Ha alt over i gryten.

  • Kutt stilkselleri, gulrot og fennikel i terninger og ha dem i gryta.

  • Lag en urtebukett av en bit purreløk, timian og laurbærblad. Legg til noen grove korianderstilker og knyt sammen med en bit hyssing. Legg buketten i gryta.

  • Rør inn byggryn, tomatpuré og hakkede tomater. Tilsett vann til alt er dekket.

  • Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La koke i ca. 40 minutter. Tilsett mer varmt vann ved behov. Kjøttet skal være helt mørt og byggrynene skal ha litt tyggemotstand.

  • Fisk ut urtebuketten og smak til med salt, pepper og sitron. Dryss over hakket vårløk, koriander og mynte ved servering. Server gjerne godt brød til.

One pot med byggryn er en av finalist-oppskriftene i konkurransen #byggmesterskapet som ble avholdt i februar 2021. Oppskriften er laget av Samira Makoudi.

 

>> Denne oppskriften finnes også i vegansk versjon.

Finn mer om samme tema:

4.8 / 5
4 stemmer
Les eller skriv kommentarer