Ostepai
Ostepai eller quiche med skinke, stangselleri, urter, ost passer perfekt som en lett middag eller lunsjrett. Den smaker best lunken servert med en salat ved siden av.
Ingredienser
Paibunn:
200 g smør
150 g hvetemel
200 g sammalt hvete, grov
3 ss kaldt vann
Fyll:
300 g kokt skinke
4 stangselleri
2 ts hakket frisk gressløk
2 ts hakket frisk kruspersille
200 g ost
200 g cheddar
8 egg
½ l matfløte
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Paibunn: Smuldre sammen smør og mel, tilsett vann og kna sammen.
- Kle en paiform ca. 30 cm i diameter med deigen. Forstek paibunnen midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter.
- Skjær skinke og selleri i små strimler. Bland med urter og revet ost. Legg blandingen i paiformen.
- Visp sammen egg og fløte og hell det over i paiformen.
- Stek paien videre nederst i ovnen ved 180°C i ca. 45 minutter. Server paien lunken.
Glad i pai? Prøv også mini Quiche Lorraine.