Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Over 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 10 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Over 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 10 porsjoner

Pannekaketårn med appelsinkrem

Røde appelsiner er utrolig dekorative, og gir både nydelig syre og deilig aroma til dette pannekaketårnet. Om du ikke finner røde appelsiner i butikken, kan du selvsagt bruke vanlige appelsiner.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Lag kandiserte appelsinskiver og appelsinsirup: Vask appelsinen grundig. Skjær den i tynne skiver og legg skivene i en kjele med vann og kok opp. Hell av vannet og gjenta fem ganger. Kok opp på nytt og tilsett sukker. La appelsinskivene koke i sukkerlaken på lav varme i 1-1 ½ time, til den hvite hinnen begynner å bli blank og nærmest gjennomsiktig. Ta appelsinskivene opp av laken og legg dem på et bakepapir.
  • Kok opp laken på ny og la den koke til den har sirupskonsistens. Avkjøl.
  • Lag pannekaker: Visp alle ingrediensene til pannekakerøre sammen til en glatt og jevn røre. La røren stå og svelle i en halv time før steking.
  • Vask appelsinene godt. Riv skallet fint på et rivjern og press dem, mål opp 4 dl saft. Ha skall og saft i en liten kasserolle sammen med delt vaniljestang (skrap ut frøene), egg, eggeplommer, sukker og maisenna. Visp alt godt sammen og bring til kokepunktet under stadig visping, til det tykner. Hell kremen over i en bolle og avkjøl helt, gjerne i kaldt vannbad. Dekk bollen med plastfolie og sett kaldt.
  • Stek pannekaker på middels varme i en stor stekepanne. Bruk litt olje i pannen om nødvendig. Legg pannekakene på en tallerken etter hvert som de blir ferdige. (røren holder til 20-22 store pannekaker). Avkjøl helt.
  • Gjør ferdig kremen: Stivpisk fløte, visp opp appelsinkremen og vend de to kremene sammen.
  • Legg en pannekake på et serveringsfat og smør den med et tynt lag krem. Legg på en ny pannekake og fortsett med krem og pannekake til du har et tårn. Avslutt med en pannekake. Sett kaldt frem til servering.
  • Pynt pannekaketårnet med appelsinskiver og hell litt av sirupen over tårnet ved servering.

Pannekaker til middagsbruk istedet? Prøv vår oppskrift på grove pannekaker – eller se vår store samleside med oppskrifter på pannekaker for flere varianter av pannekakerøre. 

 

Kilde: MatPrat

Finn mer om samme tema:

5 / 5
2 stemmer