-->
Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 påskekake (24 cm)
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 påskekake (24 cm)

Påskekake med appelsinkrem

Påskekake nr 1! I påsken samles gjerne venner og familie. Prøv denne deilige sjokoladekaken med påskevri, den vil garantert falle i smak. 
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

 

  • Kakebunn: Pisk smør og sukker luftig og glatt, før du pisker inn ett og ett egg om gangen. Tilsett mel, kakao og bakepulver og rør til alt er godt blandet. Ha i melken og kjør til en glatt røre. Hakk sjokoladen grovt og bland inn i deigen.
  • Fyll røren i en smurt springform, 24 cm i diameter. 
  • Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist. 
  • Appelsinkrem: Pisk smør, vaniljesukker og melis hvitt. Det skal piskes i ca. 10 minutter for å få riktig konsistens. Smak til med saft fra en appelsin og revet appelsinskall.
  • Montering: Del kakebunnen i to deler, og smør et lag med appelsinkrem på den ene delen. Legg den andre delen over.
  • Legg et nytt lag med appelsinkrem på toppen av kaken, og pynt med hakket kjekssjokolade eller små påskeegg.
    Tips: Hvis du baker kaken i 20 cm springform kan du dele bunnen i tre deler ig få en høyere kake. Stek gjerne kakebunnen dagen før servering.

 

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer