Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1-2 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 1-2 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Raspeballer

Raspeballer, klubb, komle, kompe, potetball eller hva du nå enn kaller det - er skikkelig tradisjonsmat laget av poteter og byggmel.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Hva som serveres til raspeballene er forskjellig alt etter hvor i landet man kommer fra. Noen foretrekker bare litt sukker eller sirup, sprøstekt bacon og eventuelt brunostduppe til, andre liker å servere det som en større middag - som raspeballer med svineknoke eller lettsaltet lammekjøtt med raspeballer. Noen liker til og med å lage sin raspeball med dott.

Slik gjør du

  • Kok opp en stor kjele med kjøttkraft eller grønnsak kraft om du ønsker et vegetarisk alternativ.
  • Skrell potet og riv dem på rivjern eller i en foodprosessor. Klem ut litt av væsken.
  • Riv eller mos de kokte potetene. Bland kokte og rå poteter med mel og salt.
  • Kok en prøve for å se om deigen er fast nok. Lag raspeballer med en skje og legg dem forsiktig ned i kraften som er tett opp mot kokepunktet. Dypp skjeen i kaldt vann mellom hver raspeball, og prøv å få dem så glatte som mulig.
  • La raspeballene småkoke i 30-40 minutter, avhengig av størrelsen. Del en raspeball for å se om den er ferdig. Den skal ha jevn konsistens og farge helt igjennom.

Kilde: MatPrat

Finn mer om samme tema:

3 / 5
21 stemmer