Skinkekrans
Skinkekrans lager du av vannbakkelsdeig med ost og fyller med skinke, salat, ananas, agurk og paprika til enkel gjesteservering til lunsj eller som turmat.
Ingredienser
Krans:
2 ½ dl vann
125 g smør
125 g hvetemel
2 dl revet hvitost
3–4 egg
Fyll:
½ issalat
2–300 g kokt skinke
300 g jarlsberg eller annen hvitost
10 ananasringer
1 paprika
1 agurk
Dressing:
1 beger lettrømme
1 ss chilisaus
1–2 purreblader
½ bunt frisk kruspersille
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kok opp vann og smør. Ha i alt melet og osten. Kok videre til røren samler seg i en klump og slipper kjelen.
- Ta kjelen av platen. Halvvisp ett og ett egg om gangen, og rør det inn i røren. Røren må ikke bli for tynn. Den skal så vidt holde formen.
- Legg røren med to skjeer i en ring på en stekeplate med bakepapir. Stek midt i ovnen eller nederst ved 200 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist og del i to på langs.
- Legg salat, skinke, ost, ananas, paprika og agurk pent i ringen. Legg på overdelen.
- Rør rømmen godt opp og tilsett klippet purre og persille. Smak til med chilisaus. Serveres i skål ved siden. Sett gjerne skålen midt i kransen.
Prøv også fylte rundstykker med pesto og mozzarella som turmat.