Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? ca 60 små marengs
Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? ca 60 små marengs

Små marengs

Små marengs som kan nytes akkurat som de er, eller som ekstra pynt på kaker - alt fra bløtkaker til sjokoladekaker.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Denne oppskriften er fransk marengs og kalles også pikekyss.

Slik gjør du

 • Gjør klar et stekebrett med bakepapir. Forvarm ovnen til 100 °C helst varmluft.
 • Det er viktig å ha en ren bolle, uansett om du skal bruke en kjøkkenmaskin eller en håndmikser. Bruk gjerne litt sitronsaft for å rense bollen før du begynner å piske marengsen.
 • Pisk eggehvitene først. Pisk på middels hastighet (bruk en ballongvisp) til eggehvitene er skummende. Det tar cirka fem minutter.
 • Tilsett sukkeret en spiseskje av gangen. Forsett å piske på middels hastighet til du får en glatt og skinnende marengsmasse. 
  For å sjekke om marengsen er pisket nok: Stopp maskinen. Ta litt marengsmasse mellom tommel og pekefinger. Om du ikke kjenner noen sukkerkorn, er den klar.
 • Stopp mikseren. Sikt melis i marengsmassen, og vend det godt sammen med en slikkepott. Start med slikkepotten ved kanten av innsiden på bollen, og vend inn mot midten.
 • Gjør klar en sprøytepose med en tipp. Hold posen helt loddrett. Trykk lett, slipp opp og dra posen rett opp. Har du ikke en sprøytetipp går det bra å lage disse med bare en sprøytepose. Om du ikke har sprøyteposer kan du fint lage små topper av marengsmassen ved hjelp av to skjeer. Lag små marengs i ca størrelse som en femkrone.
 • Stek marengsene i midten av ovnen på 100 °C (varmluft) i ca. 1- 2 timer. Steketiden er litt avhengig størrelsen på marengsen, men en tommelfingerregel sier at de er ferdige når bunnen slipper bakepapiret. Steketid på en time gjør dem litt seige på innsiden. Steketid på 1 time og 15 minutter gjør dem helt sprø.
  Disse marengsene er holdbare i over en måned, om de oppbevares i en tett boks.

Finn mer om samme tema:

3.5 / 5
112 stemmer