Smørbrød med ribbe
Ribbe! Bare ordet gjør at en får vann i munnen. Det er en av våre beste råvarer, med mørt og saftig kjøtt. Det beste er at det passer like godt på en skive brød som ved siden av potet og surkål.
Ingredienser
4 skiver rugbrød eller annet grovt brød
12 skiver ferdigstekt ribbe
200 gram finsnittet rødkål
1 ts salt
1 appelsin
2 ss grov sennep
2 ss smør
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
-
Finsnitt rødkål og ha det over i en bolle. Strø salt over kålen, og la det stå og trekke i ti minutter.
-
Skyll kålen under kaldt vann, og klem vannet ut av kålen.
-
Smør litt grov sennep utover brødskiva og legg på ribbeskiver.
-
Skjær appelsin i tynne skiver og fordel skivene sammen med rødkålen utover smørbrødet.
Ribberull kan også brukes. Og du kan fint bruke rester av ferdiglaget rødkål.