Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 20 rundstykker
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 20 rundstykker

Speltrundstykker

Speltrundstykker er enkle og gode, og ser ekstra proffe ut hvis du bruker en saks til å klippe et snitt i toppen.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav fart og øk etter hvert.
    Bruk «tyggegummitesten» for å sjekke om deigen er ferdig eltet. Ta en deigklump, rull den i hånden og strekk den ut. Kan du strekke deigen uten at den brister er den ferdig eltet.
  • Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og del den i 16 like store emner. Trill hvert emne til et rundstykke, og legg rundstykkene på en stekeplate med bakepapir.
  • Dekk rundstykkene med plast eller et klede, og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle rundstykkene lett med sammenvispet egg. Bruk en saks til å klippe et kryss i toppen.
  • Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Glad i spelt? Bak også grovt speltbrød til lunsj. 

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer