Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 3–4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 3–4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Grovt speltbrød

Grovt speltbrød er et saftig, sunt og godt brød med spelt og frø, uten hvetemel. Passer fint i matpakken og til lunsj når du skal holde deg mett lenge.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Fordeig: Bland sammen ingrediensene til fordeigen og elt i ca. seks minutter med en kjøkkenmaskin. Deigen vil være klissete.

  • Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle og/eller plast, og la den stå på benken i 30 minutter.
  • Hoveddeig: Tilsett alle ingredienser til hoveddeigen i samme bakebolle som fordeigen. Elt deigen i seks minutter i en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil fortsatt være klissete. Dekk bollen med plast eller et klede, og la heve i 45 minutter.
  • Del deigen i fire like store emner. Form emnene til store boller, og la dem hvile i 5 minutter.
  • Smør brødformene. Form deretter bollene til små brød, og pensle dem med vann. Brødene kan dyppes i for eksempel sesamfrø eller valmuefrø. Legg to små brød i hver brødform. Dekk formene med plast eller et klede, og la etterheve i ca. 35-40 minutter. 
  • Når brødene er ferdig hevet lager du forsiktig et eller flere snitt med en skarp kniv i brødene.
  • Stek brødene midt i ovnen på 225 ºC i ca. 25-30 minutter. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

3 / 5
33 stemmer
Les eller skriv kommentarer