Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? Under 20 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Under 20 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Stekt byggryn med reinsdyrskav

Her er noen gode råvarer i en utradisjonell kombinasjon: Byggryn stekt sammen med reinsdyrskav og friske grønnsaker, servert med yoghurt og spicy chili.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Kok byggryn etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Hell av kokevannet og la grynene renne godt av seg.
  • Rens blomkål og del i små buketter. Skjær vårløk i mindre biter.
  • Fres reinsdyrskav i flere omganger i en varm stekepanne med smør eller margarin. Sett kjøttet til side, og fres grønnsakene raskt til de er har fått en gyllen fin farge og er såvidt møre.
  • Ha kjøttet tilbake i stekepannen med grønnsakene og tilsett de kokte byggrynene. Smak til med salt og pepper.
  • Anrett yoghurt i dype skåler, ha kjøtt, grønnsaker og gryn over. Dryss over chili skåret i tynne skiver og revet sitronskall. Pynt eventuelt med friske spirer.

Kilde: MatPrat

Les eller skriv kommentarer