Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Under 20 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Under 20 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Stekt byggryn med reinsdyrskav

Byggryn stekt sammen med reinsdyrskav og friske grønnsaker, servert med yoghurt og spicy chili kombinerer tradisjonelle norske råvarer og asiatisk kokekunst.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Kok byggryn etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Hell av kokevannet og la grynene renne godt av seg.
  • Rens blomkål og del i små buketter. Skjær vårløk i mindre biter.
  • Fres reinsdyrskav i flere omganger i en varm stekepanne med smør eller margarin. Sett kjøttet til side, og fres grønnsakene raskt til de er har fått en gyllen fin farge og er såvidt møre.
  • Ha kjøttet tilbake i stekepannen med grønnsakene og tilsett de kokte byggrynene. Smak til med salt og pepper.
  • Anrett yoghurt i dype skåler, ha kjøtt, grønnsaker og gryn over. Dryss over chili skåret i tynne skiver og revet sitronskall. Pynt eventuelt med friske spirer.

Kilde: MatPrat

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme