Tortilla med falafel
Tortilla med bygg og falafel er en deilig og enkel vegetarmiddag. Tortillalefsene kan også brukes til taco.
Ingredienser
Tortilla:
½ dl rapsolje
2 ts bakepulver
½ ts salt
150 g byggmel
250 g siktet hvetemel
2 ½ dl vann
Falafel:
½ liter bløtlagte kikerter
2 dl kokte bygggryn
1-2 dl hakket løk
1 ts malt koriander
½ ts gurkemeie
½ ts natron
¼ ts malt chili
¼ ts salt
Salat:
grønn salat
1 agurk
1 granateple
½ rødløk
fersk koriander
lime
salt og pepper
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Tortillalefser: Bland ingrediensene sammen til en smidig deig. Deigen må ikke bli for hard.
- Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle over. La deigen hvile på kjøkkenbenken i 20 minutter.
- Del deigen opp i 12 like store emner. Form emnene til boller og klem dem litt flate. La bollene hvile i 10 minutter på benken med plastfolie og et kjøkkenhåndkle over.
- Kjevle bollene ut til runde leiver som tykke pannekaker på størrelse med stekepannen din.
- Stek tortillaene i en tørr stekepanne på middels til sterk varme. Når du ser at tortillaene blåser seg opp (bobler), snu dem og stek dem på den andre siden.
NB! Legg de ferdig stekte tortillaene oppå hverandre inni et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre.
- Falafel: Ha alle ingrediensene i en food prosessor og kjør til en jevn og glatte masse. Form runde boller i ønsket størrelse ved å bruke en skje og hånden. Dypp skjeen jevnlig i vann for å unngå at bollene setter seg fast i hånden.
- Stek bollene gylne i en varm panne med rikelig med olje.
Om falafelene er store, sett dem på et bakepapirkledt stekebrett og etterstek i 10-15 minutter midt i ovnen ved 150 °C .
- Salat: Vask og rens salatgrønnsakene. Kutt agurk i tynne staver, rødløk i tynne skiver, grovhakk koriander og grav ut kjerner fra 1/2 granateple. Bland alt sammen i en bolle og smak til med limesaft, salt og pepper.
- Server tortilla med salatblader, agurksalat og 2-3 falafel.
Glad i å steke brød i pannen? Prøv også lomper.