Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Konfirmasjonskaker til den store dagen

Er du blitt bedt om å bake til kakebordet på konfirmasjonsdagen? Her er oppskriftene på konfirmasjonskaker du trenger.

Ungdom som er i ferd med å bli voksne blir grundig feiret på konfirmasjonsdagen. Feiringen av konfirmasjonen kan være alt fra store fester til små samlinger med konfirmantens nærmeste. Uansett hvordan man gjør det, så hører det alltid med konfirmasjonskake!

 

Det erkenorske kakebordet står nemlig sterkt når det er feiringer av livets store begivenheter. Her skal det være en smak for alle, enten man liker de klassiske kakene, bløtkaker, sjokoladekaker eller gjærbakst.

 

I denne artikkelen har vi samlet sammen våre beste kaker som vi mener passer godt til konfirmasjonen.

 

Konfirmasjonskaker med marsipan

 

Marsipankake er en klassisk festkake som passer godt til kakebord der kakene skal pyntes og gjøres lekre til fest. Denne klassiske jordbær- og marsipankaken er en sikker vinner for de som liker den tradisjonelle marsipankaken. 

 

Jordbær- og marsipankake

En lekkert pyntet marsipankake med jordbær.

 

Marsipankake med pasjonsfruktkrem er en marsipankake med en litt syrlig og mer moderne smak, som kan passe godt til unge konfirmanter. Ellers anbefaler vi også den svenske prinsessekaken, som er et lekkert blikkfang på kakebordet. 

 

Bløtkake til konfirmasjon

 

Ved siden av marsipankake, er også bløtkake en typisk festkake man gjerne velger når man skal feire noe ekstra. Her er det også mulig å variere pynten og fyllet på kaken etter hva konfirmanten liker spesielt godt, ofte blir det jordbær eller bringebær.

 

Rabarbrakake med marengs

Rabarbrakake med marengs er en frisk og god kremkake til fest.

 

To gode varianter på den klassiske bløtkaken er denne rabarbrakaken med marengs og bløtkake med multekrem

 

Konfirmasjonskaker med bær

 

Når man setter sammen et kakebord med forskjellige kaker, tenker man gjerne litt på sammensetningen av kakene. Dersom man har mange «tunge» kaker med smør, krem og/eller sjokolade, kan det også være godt med noen litt friskere og lettere kaker.

 

Bærterte fylt med et tykt lag vaniljekrem og sesongens friske bær er en favoritt, og et fargerikt og friskt innslag på kakebordet.

 

Bærbaserte kaker er gjerne gode for å balansere kakebordets smaker. Mange velger pavlova med friske bær, i tillegg er denne bærterten med vaniljekrem frisk og god. Vi anbefaler også sitron- og pasjonsmoussekake som er en lettere festkake med syrlige toner. 

 

Konfirmasjonskaker med sjokolade

 

Konfirmanten får gjerne være med og velge hvilke kaker som skal være med på kakebordet på den store dagen. Og vis oss den konfirmant som ikke liker sjokoladekake!

 

Nydelige, små sjokolademoussekaker med lett tekstur.

 

Sjokoladekake til konfirmasjon må gjerne se litt mer festkledd ut enn den typiske langpannekaken med sjokoladeglasur. Dette sjokoladehjertet ser lekkert ut, det samme gjør disse nydelige små sjokolademoussekakene. Sachertorte og mokka fudge kake er også gode konfektkaker for de som er glad i sjokolade. 

 

Ostekaker til konfirmasjon

 

På samme måte som bærkakene, kan ostekake på kakebordet tilføre litt syrlighet. Det gjelder særlig om man velger denne ostekaken med friske bær – som er en fryd både visuelt og smaksmessig. 

 

Ostekake til konfirmasjon

Lekker ostekake med sjokoladelokk.

 

Ostekake med sjokoladelokk er også en skikkelig festkake som passer godt til konfirmasjonsfeiringen. 

 

Tradisjonelle konfirmasjonskaker

 

Mange kaker er selvskrevne på kakebordet, som klassiske, tradisjonelle festkaker. I denne klassen finner vi for eksempel verdens beste, eller kvæfjordkake som den også blir kalt. Mange synes også kakebordet trenger en kransekake, som tilbyr både annerledes fasong, tekstur og smak enn de andre kakene.

 

Vi nevner også fyrstekake, som kanskje er en kake som mest er for de eldre gjestene i selskapet – men som likefullt er en av de mest tradisjonsrike konfirmasjonskakene. 

 

Gjærbakst til konfirmasjon

 

Gjærbakst kan vel knapt kalles en kake – men mange synes likevel at det må være noe av gjærbakst på kakebordet for at det skal bli komplett til konfirmasjonsfeiringen. Den klassiske festkaken av gjærbakst er kringle, for eksempel denne kringlen med fyll, trønderrose eller klippekrans

 

Tripple sjokoladeboller er en hit for sjokolade-elskere

Trippel sjokoladebolle vil garantert falle i smak hos ungdommen.

 

Ungdom liker gjerne også gjærbakst som boller til konfirmasjonen. For å gjøre dem litt mer feststemte, går det an å lage fargerike skolebrød – eller trippel sjokoladebolle som har blitt veldig populære fra Tiktok. 

 

Glutenfrie konfirmasjonskaker

 

På et kakebord i festlige lag bør det alltid også tas hensyn til gjestenes allergier. Det er derfor lurt å planlegge inn noen kaker som kan spises av de som ikke tåler hvetemel. Kransekake, som tidligere er nevnt, inneholder verken hvetemel eller melk.

 

Kransekake kan pyntes etter konfirmantens ønsker. her har vi pyntet med tørkete blomster.

 

Pavlova er også en naturlig glutenfri kake, det samme gjelder sarah bernhardt som både kan lages i langpanne og enkeltporsjoner, og suksessterte som også kan lages som små, søte suksess cake pops.  

 

Nedenfor finner du alle våre festkaker som passer godt til konfirmasjonsfeiringen. Vi anbefaler også å ta en titt på vår artikkel om kakebordet, som gir noen gode råd til deg som skal sette sammen et kakebord til konfirmasjon. 

Konfirmasjonskake - flere oppskrifter

Prinsessekake

Svenskene elsker sin prinsessekake! Hvert år selger svenske bakerier en halv million av disse herlige grønne marsipankakene.
Middels
Middels

Marsipankake med pasjonsfruktkrem

Den perfekte kaken til vår- og sommerfesten! Marsipankake med pasjonsfruktkrem laget på mascarpone har en deilig og syrlig smak og er skikkelig saftig.
Middels
Middels

Jordbær- og marsipankake

Jordbær- og marsipankake er en klassisk festkake til bursdag, 17.mai, konfirmasjon og bryllup. Sukkerbrødbunn med pisket krem og rørte bær, dekket med marsipanlokk, jordbær og pistasjenøtter.
Middels
vanskelig

Rabarbrakake med marengs

En herlig rabarbrakake fylt med marengs av sjokolade og valnøtter og rabarbrakrem. En ren og enkel kremkake, og samtidig smaksrik.
Middels
Middels

Bløtkake med multekrem

Bløtkake med multekrem og multer er en herlig festkake til julaften, konfirmasjon eller bursdag. Med friskt multesyltetøy og kremfløte er dette en vinner på kakebordet.
Middels
Middels

Bærterte

Bærterte fylt med et tykt lag vaniljekrem og sesongens friske bær er en favoritt, og et fargerikt og friskt innslag på kakebordet.
Middels
Middels

Sitron- og pasjonsmoussekake

En litt sunnere moussekake med syrlig krem, knasende bunn og en søt speilglasur på toppen.
Middels
Middels

Rugbrødlagkake

Rugbrødlagkake er en saftig og smakfull kake med friske bær, silkemyk ostekrem og grov kakebunn. De grove rugbrødsmulene i bunnen gjør kaken litt sunnere.
Middels
Middels

Moderne bløtkake

Her er en bløtkake med friske bær som har et litt mer moderne utseende - men med den klassiske bløtkakesmaken.
Middels
enkelt

Pavlova med friske bær

Pavlova med friske bær er en luftig og søt dessertkake av marengs som er oppkalt etter den russiske danseren Anna Pavlova. Pynt kaken med krem, vaniljekrem og friske bær.
Middels
Middels

Pavlova med brownie

Pavlova og brownie er to av de mest populære kakene vi baker. Så hvorfor ikke slå dem sammen? Her er en tradisjonell pavlova-bunn som vi har toppet med vaniljekrem, syltetøy, lemon curd, bær og biter av brownie.
Middels
Middels

Sjokoladehjerte

Sjokoladehjerte er en frisk og deilig sjokoladekake med god smak av peppermynte. Festkaken har deilig sjokoladeganache som du gjerne kan lage dagen før.
Middels
Middels