Varm brødtallerken
Varm brødtallerken er en porsjonspizza med grov deig, toppet med ostekrem, salat, soltørkede tomater, sjømat og balsamicovinagrette. Passer ypperlig som forrett.
Ingredienser
Brødtallerkener:
2 dl melk
1 pakke gjær
150 g hvetemel
200 g sammalt hvete, grov
1 ts salt
1 ss olivenolje
Ostekrem:
1 pakke snøfrisk naturell eller chevre uten skorpe
1 bunt frisk basilikum
½ ts salt
½ ts kvernet sort pepper
Balsamicovinaigrette:
8 ss balsamicoeddik
5 ss god olivenolje
2 finhakkede sjalottløker
1 dl friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)
salat
50 g ristede pinjekjerner
40 g soltørkede tomater
reker, sjøkreps eller kamskjell (kan sløyfes)
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Brødtallerken: Varm opp melken til 37 ºC og smuldre i gjæren. Ha mel og salt i en bakebolle og tilsett melkeblandingen og oljen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Fyll: Ha ost, basilikum, salt og pepper i en foodprocessor og kjør til en myk krem. Bland balsamicoeddik, olivenolje, sjalottløk og friske urter sammen til en vinaigrette (dressing). Skyll og kutt opp salaten. Rist pinjekjernene lett i en stekepanne.
- Ha deigen ut på et lett melet bakebord og del den i seks like store emner. Kjevle til tynne bunner på ca. 10 – 12 cm i diameter. Stek bunnene midt i ovnen ved 250 ºC i 10 minutter eller til de er gyllenbrune.
- Smør ostekremen utover de stekte pizzabunnene. Fordel sjømaten. Pynt med litt salat, ristede pinjekjerner, soltørkede tomater og hell over balsamicovinaigretten.
Har du ikke tid til å lage bunnen selv? Prøv pitapizza.