Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 24 loffrundstykker
Hvor lang tid tar det? 4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 24 loffrundstykker

Loffrundstykker

Loffrundstykker er luftige og enkle å lage av fint hvetemel, vann, salt og gjær. De smaker aller best nybakte med pålegg, eller som tilbehør til middag.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Bland alle ingredienser, men hold igjen 1 dl vann til senere i elteprosessen.
  • Kjør deigen i ca. 3 minutter på sakte fart. Øk deretter hastigheten og kjør deigen i ca. 6 minutter. Dersom du ikke har kjøkkenmaskin, kan du elte deigen godt for hånd.
  • Tilsett den siste dl med vann litt etter litt i små mengder. Deigen skal være smidig og ha en blank overflate.
  • Dekk bollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1, 5 time.
  • Del deigen i 24 like store emner, og trill dem til runde kuler. La hvile i 20-30 minutter.
  • Trill kulene til rundstykker. Legg rundstykkene på stekeplate kledd med bakepapir og etterhev til nesten dobbel størrelse.
    Man kan ta av en bit av deigen og rulle den til en pølse før den legges som en en streng over rundstykket for å få en fin effekt.
  • Strø litt mel på toppen av rundstykkene. Stek midt i ovnen på 220 °C i 20-30 minutter eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

Ønsker du en grovere variant? Prøv Torunns grove rundstykker.

 

Finn mer om samme tema:

4 / 5
2 stemmer
Les eller skriv kommentarer