Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 20-25 rundstykker
Hvor lang tid tar det? 4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 20-25 rundstykker

Durumrundstykker

Durumrundstykker av hvetemel, durumhvete og fin sammalt rug er smakfulle og dekorative rundstykker som både barn og voksne vil glede seg over til lunsj.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle, men hold igjen 1 dl til senere i elteprosessen. Bruk kjøkkenmaskin og kjør deigen i ca. 3 minutter på sakte fart. Øk deretter hastigheten og kjør deigen i ca. 6 minutter. Dersom du ikke har kjøkkenmaskin kan du elte deigen godt for hånd. Tilsett den siste dl med vann litt etter litt i små mengder. Deigen skal være smidig og ha en blank overflate.
  • La deigen hvile i ca. 1,5 timer. Dekk bakebollen med plast og et klede.
  • Ta deigen ut på lett melet bakebord. Del den i emner og trill dem til runde kuler. La dem hvile i 20-30 minutter.
  • Del emnene i en liten og en stor. Trill dem igjen til små og store kuler. Lag et kryss i de store emnene og legg en liten kule i midten av hvert kryss. Legg durumrundstykkene på stekeplate kledd med bakepapir.
  • Dekk rundstykkene med plast eller et klede, og la de etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle rundstykkene lett med vann og strø litt mel på toppen.
  • Stek rundstykkene midt i ovnen på 220 °C i 20-30 minutter til de er gyllenbrune.  Avkjøl på rist.

 

Finn mer om samme tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer