Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 6 timer (5 timer hevetid)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 25 surdeigsbriks
Hvor lang tid tar det? 6 timer (5 timer hevetid)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 25 surdeigsbriks

Surdeigsbrikser

Surdeigsbrikser tar litt tid å lage, men ikke la deg skremme av den grunn! Resultatet blir fantastiske surdeigsbriks. Ekstra gode til helgefrokosten eller ostekvelden. 
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bland alle ingrediensene i en bakebolle, og elt deigen i en kjøkkenmaskin på sakte fart i 10 minutter. Øk så farten og elt videre til deigen slipper bollen, 2-5 minutter.
  • Smør en vid bolle med olje, og legg i deigen. Dekk bollen med plast, og la deigen hvile i 4 timer. Fold deigen forsiktig sammen et par ganger underveis. Ikke rør deigen den siste timen.
  • Ta deigen forsiktig ut på et lett melet bakebord, og strø litt mel oppå. Trykk eller kjevle deigen forsiktig utover så du får en flat leiv på ca. 25 x 25 cm. Børst av melet, og pensle deigen med vann. Dryss over gresskarkjerner. Del deigen i ca. 25 firkanter med et pizzahjul, og sett de på en stekeplate med bakepapir.
  • Dekk briksene med plast eller et klede, og etterhev til dobbel størrelse, ca. 1 time. 
  • Forvarm ovnen til 250 °C. Sett stekeplaten med briksene midt i ovnen og senk temperaturen til 220 °C. Stek briksene i ca. 15 minutter, eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist. 

Glad i surdeig? Prøv også å bake fint surdeigsbrød

Finn mer om samme tema:

3 / 5
58 stemmer