Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 10 hasselnøttrundstykker
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 10 hasselnøttrundstykker

Hasselnøttrundstykker

Hasselnøttrundstykker er laget av fint hvetemel, ristede og hakkede hasselnøtter, og smaker som saftig loff med nøttesmak. De smaker godt med ost til, eller til en varm suppe.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Hakk opp hasselnøtter og rist dem i en panne til de er gylne.

  • Varm vannet til 37 °C, spar 1/2 dl av det til senere i prosessen. Bland gjæren ut i det lunkne vannet.

  • Bland hvetemel og havsalt sammen med det lunkne vannet i en bolle. Elt godt. Bruker du en kjøkkenmaskin skal du elte deigen i ca. 4 minutter på sakte fart. Deretter øker du hastigheten og elte videre i ca. 5 minutter. Mot slutten av eltetiden tilsetter du resten av vannet litt og litt. Deigen skal nå være blank, smidig og slippe kanten av bakebollen. Tilsett smøret og elt det godt inn i deigen.
  • Dekk med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Ha deigen ut på et lett melet bakebord. Del deigen i ti like store emner og form til runde kuler. Rull emnene til avlange stykker, og dypp dem i hakkede hasselnøtter.
  • Dekk med plast eller et klede, og etterhev til nesten dobbel størrelse.
  • Snitt skråstilte snitt med en skarp kniv, og stek i midten av ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

 

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme