Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? Baking over to dager
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 20 rundstykker
Hvor lang tid tar det? Baking over to dager
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 20 rundstykker

Rustikke surdeigsrundstykker

Herlige surdeigsrundstykker som tar litt tid å lage. Men de er verdt å vente på!
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Bland mel, surdeig og vann  i en bakebolle, og elt i en kjøkkenmaskin til deigen har samlet seg. La deigen hvile i bakebollen i 20 – 30 minutter.
  • Tilsett salt, og elt deigen på sakte fart i 10 minutter.  Øk så farten og elt videre til deigen slipper bollen, i mellom 2 og 5 minutter.
  • Smør bunnen av en boks med olje, og legg i deigen. Dekk bollen med et lokk eller plastfolie, og la deigen hvile i rundt 3 timer i normal romtemperatur.
    Det er lurt å bruke en flat plastboks med lokk som det er plass til å sette i kjøleskapet.
  • Sett boksen kaldt (gjerne i kjøleskapet) og la deigen heve til neste dag, eller minst 12 timer. Deigen skal ha hevet seg ganske tydelig på denne tiden.
  • Sett stekeovnen på 250 °C.
  • Hell sesamfrø utover bakebordet. Hell deigen forsiktig ut over der sesamfrøene er.  Trykk deigen forsiktig utover så du får en flat leiv. Dryss litt hvetemel over deigen. Del den i ca. 20 like store emner med en bakeskrape eller et pizzahjul. Løft dem forsiktig over på en stekeplate med bakepapir med sesamfrøene opp. Det gjør ikke noe at de blir ujevne i fasongen.
  • Sett stekeplaten med rundstykkene midt i ovnen og senk temperaturen til 220 °C.
  • Stek surdeigsrundstykkene i ca. 15 minutter, eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
Les eller skriv kommentarer