Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Baking over to dager
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 20 rundstykker
Hvor lang tid tar det? Baking over to dager
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 20 rundstykker

Rustikke surdeigsrundstykker

Herlige surdeigsrundstykker som tar litt tid å lage. Men de er verdt å vente på!
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Disse surdeigsrundstykkene er nemlig så knasende sprø på utsiden og silkemyke inni at frokosten kommer til å bli helgens høydepunkt.

Surdeigsrundstykker trenger lang tid fra du starter baksten til du har rundstykkene ferdig bakt - men samtidig er det ikke nødvendigvis så mye arbeid underveis. Uansett vil alt arbeid være glemt når du setter tennene i disse nybakte herlighetene.

Slik gjør du

  • Bland mel, surdeig og vann  i en bakebolle, og elt i en kjøkkenmaskin til deigen har samlet seg. La deigen hvile i bakebollen i 20 – 30 minutter.
  • Tilsett salt, og elt deigen på sakte fart i 10 minutter.  Øk så farten og elt videre til deigen slipper bollen, i mellom 2 og 5 minutter.
  • Smør bunnen av en boks med olje, og legg i deigen. Dekk bollen med et lokk eller plastfolie, og la deigen hvile i rundt 3 timer i normal romtemperatur.
    Det er lurt å bruke en flat plastboks med lokk som det er plass til å sette i kjøleskapet.
  • Sett boksen kaldt (gjerne i kjøleskapet) og la deigen heve til neste dag, eller minst 12 timer. Deigen skal ha hevet seg ganske tydelig på denne tiden.
  • Sett stekeovnen på 250 °C.
  • Hell sesamfrø utover bakebordet. Hell deigen forsiktig ut over der sesamfrøene er.  Trykk deigen forsiktig utover så du får en flat leiv. Dryss litt hvetemel over deigen. Del den i ca. 20 like store emner til surdeigsrundstykker med en bakeskrape eller et pizzahjul. Løft dem forsiktig over på en stekeplate med bakepapir med sesamfrøene opp. Det gjør ikke noe at de blir ujevne i fasongen.
  • Sett stekeplaten med surdeigsrundstykkene midt i ovnen og senk temperaturen til 220 °C. Stek surdeigsrundstykkene i ca. 15 minutter, eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

>> Er du nybegynner på surdeigsbakst? Se vår samleside for surdeigsbakst med mange gode bakeråd, inspirasjon og oppskrifter. 

Finn mer om samme tema:

3.1 / 5
196 stemmer