Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 10 rundstykker
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 10 rundstykker

Hveterundstykker med hatt

Hveterundstykker med hatt lages av fin loffdeig strødd med litt rugmel på toppen. Spis dem ferske og delikate som tilbehør til middag eller deilig lunsj.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bland sammen alle ingrediensene, men spar 1/2 dl av vannet til senere. Elt deigen med en kjøkkenmaskin i. 4 minutter på sakte fart. Øk hastigheten og elt videre i 7 minutter. Tilsett den siste skvetten vann litt etter litt, samtidig som maskinen går. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate.
  • Dekk med plast eller et klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Del deigen i ti like store emner. Del emnene i en stor og en liten bit, og trill begge til runde kuler. Kjevl det lille emnet flatt. Denne biten skal bli «hatten» på rundstykket. Legg hatten over det store emnet og trykk ned i midten med tommelen. Ha godt med mel under rundstykkene. Snu rundstykket, og la det heve med hatten ned til dobbel størrelse.
  • Når rundstykkene er ferdig hevet snus de og settes på en plate med bakepapir. Strø rugmel over før de settes inn i midten av ovnen og stekes ved 220° C i 10-15 minutter eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

5 / 5
2 stemmer