Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grov
Hvor mye bakst blir dette? 12 rundstykker
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grov
Hvor mye bakst blir dette? 12 rundstykker

Tangzhong rundstykker

Torunns grove rundstykker bakt på den japanske tangzhong metoden som gir ekstra luftig og saftig bakst. Smaker herlig med smør og nyrørt jordbærsyltetøy.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 • Lag jevning ved å røre mel og vann sammen til en klumpfri røre i en kjele. Varm opp under omrøring til en tykk røre. Avkjøl litt.
 • Bland sammen mel, sukker, tørrgjær og vann i en bakebolle og hell i jevningen. Kjør blandingen i kjøkkenmaskin på lav hastighet i 15 minutter. Tilsett salt og olje og kjør deigen 15 minutter til.
 • Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i ca. 1 time eller til dobbelt størrelse.
 • Ta deigen ut på lett melet bakebord. Del den i 12 like store emner, trill boller av emnene og legg de på en bakepapirkledd stekeplate.
 • Dekk rundstykkene med plast og la de etterheve i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
 • Pensle dem med sammenvispet egg og dryss på frø.
 • Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220 °C i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
  Tangzhong er en japansk bakemetode som gir veldig luftig og saftig bakst. Både eltetiden og hevetiden er lenger en ved vanlig bakst og deigen blir litt løsere. Metoden kan brukes både til salt og søt gjærbakst. Tørrgjær kan erstattes av fersk gjær. Generelt skal det brukes mindre gjær en til tradisjonell bakst.

  Prøv også grove rundstykker bakt på tradisjonell måte.

Finn mer om samme tema:

3 / 5
171 stemmer