Grove urtebrød er perfekte som tilbehør til middagen eller i en god blings eller sandwich. Bruk grovbakstmel, valgfrie urter og eventuelt soltørkede tomater og nøtter.
Knøekaker er flate brød fra Sørlandet, hvor brøddeigen ble kalt for knøe, "noe som blir knadd sammen". De kan minne om grove pitabrød, laget med sammalt hvete. De halvgrove brødene passer fint i matpakken med brunost.
Suppebolle lar deg erstatte suppeskålen med brød, og gjøre måltidet ekstra hyggelig. Suppeboller passer fint som gjestemat og gjør at oppvasken blir mindre.
Hamburger- og pølsebrød baker du selv til sommerens grillmat. Imponer med gjærbakst av sammalt fin hvete som er grovere og smaker mye bedre enn kjøpebrød.
Sconesbrød er deilige scones bakt sammen i en brødform. Med speltmel, sammalt grov spelt, hasselnøtter, kefir og appelsinjuice smaker de kjempegodt severt lunkne med syltetøy, ost eller ved siden av en salat.