Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød

Sconesbrød

Sconesbrød er deilige scones bakt sammen i en brødform. Med speltmel, sammalt grov spelt, hasselnøtter, kefir og appelsinjuice smaker de kjempegodt severt lunkne med syltetøy, ost eller ved siden av en salat.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bland mel, bakepulver, natron, salt og sukker i bakebollen. Tilsett smør i terninger og elt til alt er finsmulet. Tilsett kefir og juice og elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Bland til slutt inn hakkede hasselnøtter. Deigen skal være litt klissete. Dekk bakebollen med plast, og la deigen hvile i 30 minutter.  
  • Del deigen i 10–12 like store emner. Form dem til boller. Legg bollene tett i tett i smurt form eller på en stekeplate med bakepapir. Pensle brødet med sammenvispet egg.
  • La brødet stå på et lunt sted i 10 minutter og pensle det en gang til.
  • Stek brødet midt i ovnen ved 200 °C i 30–35 minutter. Pensle brødet på nytt rett etter at det er tatt ut, slik at det får en blank overflate. Avkjøl på rist.
    Tips: Server nybakt med syltetøy og ost eller som tilbehør til en salat.

    Prøv også nybakte rosin- og valnøttscones eller grove scones med syltetøy.

Finn mer om samme tema:

4.2 / 5
5 stemmer