Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 25 knøekaker
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 25 knøekaker

Knøekaker

Knøekaker er flate brød fra Sørlandet, hvor brøddeigen ble kalt for knøe, "noe som blir knadd sammen". De kan minne om grove pitabrød, laget med sammalt hvete. De halvgrove brødene passer fint i matpakken med brunost.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Ha melet i en bakebolle og smuldre i gjæren.
  • Tilsett vann og melk, begynn å elte og tilsett deretter salt og sukker. Dersom du bruker kjøkkenmaskin skal deigen eltes på laveste hastighet i ca. 5 minutter. Tilsett smør eller olje i midten av elteprosessen, elt deigen til den er smidig og slipper kanten av bollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede og la deigen heve på et lunt sted i 30 minutter.
  • Ha deigen ut på et lett melet bakebord, og del den opp i 25 like store emner. Hver ”knøekake” trykkes flat ut eller kjevles på størrelse med en potetlompe ca. 20 cm i diameter og ca. 1,5 cm tykke.
  • Stek «knøekakene» i bunnen av ovnen (uten brett) på 225 -250 °C i ca. 15 minutter. Kakene kan også stekes i stekepanna.
    Serveringstips: Del kakene på tvers, og server dem varme med smør og sukker eller brunost.

    Glad i pizza? Knøekakene kan du også bruke som pizzabunn, og følge denne oppskriften på pitapizza.

Finn mer om samme tema:

4 / 5
3 stemmer