Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 5 suppeboller
Hvor lang tid tar det? 4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 5 suppeboller

Suppebolle

Suppebolle lar deg erstatte suppeskålen med brød, og gjøre måltidet ekstra hyggelig. Suppeboller passer fint som gjestemat og gjør at oppvasken blir mindre.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bland sammen alle ingrediensene til deigen, men hold igjen 1 dl vann til senere. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsettes det siste vannet litt etter litt i små mengder. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen. 
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede og la heve til dobbel størrelse, ca. 1,5 timer.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i fem like store emner og form til boller. Dekk bollene med plast eller et klede, og la heve til nesten dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Strø litt mel på toppen av bollene og snitt et kryss i hvert av dem med en skarp kniv. Stek midt i ovnen på 220 °C i 30–40 minutter eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
  • Servering: Skjær skalken av toppen, Bruk hendene til å ta ut brødkrummen (innmaten). Fyll med en kremet suppe. En suppe på kraft vil lett renne ut. Legg skalken på toppen og server.

Server gresskarsuppe i suppebollen om høsten.

Finn mer om samme tema:

3.5 / 5
38 stemmer