Brødskive med makrellrøre
Makrell er både godt, sunt og klimasmart. Lag makrellrøre i kveld, så har du pålegg til matpakken i morgen.
Ingredienser
Makrellrøre til 6 skiver:
2 stk fileter varmrøkt makrell (eller peppermakrell)
4 ss rømme
2 ss majones
Saft av en halv sitron
Dill og/eller gressløk
Litt revet pepperrot og sitronskall
Blings:
1 skive godt,grovt brød
1 ts smør
2 salatblader
1 ½ dl makrellrøre
2-3 skiver høvlet rødbete
1-2 tynne skiver rødløk
Litt sitronsaft og olje
Spirer eller frisk dill
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Makrellrøre: Fjern eventuelt skinn og ben fra makrellfiletene. Mos deretter filetene med en gaffel i en liten bolle. Bland inn rømme, majones, sitron, finhakket urter og revet pepperrot.
- Høvle rødbeten fint eller kutt tynne, tynne skiver av rødløk og vend begge deler i litt sitron og olje.
- Blings: Smør en skive godt brød med litt smør, og legg på noen salatblader. Ha rikelig med makrellrøre på.
- Topp blingsen med et par skiver fint høvlet rødbete, tynne skiver rødløk og spirer eller dill.
Sugen på mer klimasmart mat? Smak vår viltsandwich.
Klimaavtrykk per blings: 0,16 kg CO2-ekvivalenter
Kilde: CO2-Kalkulator