Rødbetehummus
Et vegansk pålegg med masse næring fra rødbeter og kikerter som smaker kjempegodt. Rødbetehummus gir deg garantert energi og godt humør.
Ingredienser
2 pk med kikerter, skrellet
150 g rødbete
1-2 fedd hvitløk
2 ss tahini (sesampaste)
1 ¼ ts salt
1 ts spisskummin
Ca. 100 ml kald kikertsaft
3-4 ss sitronsaft
Fersk persille
Svarte og hvite sesamfrø
Ekstra virgin olivenolje
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 °C. Skrell rødbetene og kutt i terninger. Ha betene deretter i folie og bak i ca. 20 minutter til de er møre.
- Hell vannet som kikertene ligger i et dl-mål og sett kaldt. Skrell kikertene mens rødbetene bakes. Kikerter uten skall gir en ekstra myk og porøs konsistens på hummusen, men kikertene må ikke skrelles.
- Ha skrelte kikerter, tahini, rødbeter, hvitløk, og halvparten av sitronsaften i en blender eller food processor. Mens maskinen rører, hell litt og litt kaldt kikert-vann i hummusen – dette gjør den ekstra luftig. Hummusen er ferdig mikset når den er blitt en jevn puré. Smak til med salt, pepper, spisskummin og sitronsaft.
- Smør et sjenerøst lag rødbetehummus på godt brød og drypp over litt olje, sesamfrø og fersk persille på toppen.
Tips: Bak betene hele med skall, da bevares mer av næringsstoffene i prosessen. Bruk samme temperatur, men betene må da stå i minst 1 time, avhengig av størrelse. Ta av skallet før du kjører de i blenderen.