Hvor lang tid tar det? 2 - 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 12 rundstykker
Hvor lang tid tar det? 2 - 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 12 rundstykker

Torunns grove rundstykker

Torunns grove rundstykker er sunne og metter godt. De smaker ekstra godt med nyrørt syltetøy.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Ha mel, salt, sukker, vann og olje i en bakebolle. Smuldre i gjæren og elt deigen godt til den slipper kantene. 
  • Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 12 like store emner. Trill hvert emne til en bolle. Legg dem på en stekeplate med bakepapir. Dekk rundstykkene med klede, og og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle dem lett med sammenvispet egg, og dryss sesamfrø på.
  • Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Glad i rundstykker? Prøv eltefrie rundstykker neste gang du skal bake. 

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer