Blinis med røkelaks, rømme og dill
Blinis med røkelaks, rømme og dill er lekre, små russiske pannekaker med byggmel som ligner på lapper. Server dem gjerne som forrett eller smårett til kvelds.
Ingredienser
2 egg
3 dl melk
¼ pk gjær
120 g bokhvetemel eller byggmel
60 g hvetemel
½ ts salt
50 g smør
Til servering:
1 ss lettrømme
50 g røkelaks
Dill
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Skill eggeplommene fra hviten.Rør ut gjæren i romtemperert melk. Visp inn melet slik at du får en glatt røre. Visp inn eggeplommer og salt.
- La røren svelle under et kjøkkenhåndkle i ca. 1 time.
- Smelt smøret og avkjøl. Stivpisk eggehvitene. Ha smøret i blinirøren og vend inn eggehvitene.
- Stek bliniene på middels varme til passe tykke lapper. Snu blinien når den ser porøs ut på oversiden og er pent gyllen på undersiden. Avkjøl på rist.
- Servering: Legg en spiseskje rømme på blinisene. Hakk røkelaksen i biter og strø over. Avslutt med dill.