Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 4,5 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 4,5 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Grovt superbrød

Grovt superbrød er et ekstra godt og grovt brød med byggryn, helkorn, rug, fullkornshvetemel, havregryn, kruskakli, linfrø, sesamfrø og solsikkefrø.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 

  • Dag 1, bløtlegging: Ha hel hvete og bygg i en bakebolle og dekk med vann. La stå til neste dag.
  • Dag 2, hoveddeig: Pisk sammen vann, egg, honning og sitronjuice i en kjele og varm opp til 37 grader. Rør ut gjæren i blandingen.
  • Ha alt det tørre og bløtlagt korn i en bolle og bland sammen. Tilsett gjærblandingen, og elt deigen godt sammen.
  • Mot slutten av eltetiden tilsetter du salt og romtemperert smør i terninger.
  • Elt deigen 10–15 minutter i maskin, eller 15–25 minutter for hånd, til den slipper bollen. La heve til dobbel størrelse.
  • Del deigen i to emner og form to brød (bruk litt olje til å bake ut).
  • Ha havregryn på bordet og dypp ene siden av brødet i det. Dypp den andre siden av brødet i linfrø, før du gir det en vri og legger det over på en bakepapirkledt bakeplate.
  • La heve til dobbel størrelse.
  • Stekes midt i ovnen på 200 °C  i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.

     

     

 

Finn mer om samme tema:

3.4 / 5
27 stemmer