Flaggkake
Flaggkake med saftig kakebunn av mandler og fyll av jordbærpuré og ostekrem er pyntet med friske bær. Kaken symboliserer det norske flagget og er en fin 17.mai-kake.
Ingredienser
Bunn:
120 g romtemperert smør
200 g sukker
1 vaniljestang, kun frøene
1 ts vaniljesukker
4 romtempererte egg
150 g hvetemel
100 g malte mandler
16 g bakepulver
½ dl kremfløte
Jordbærpuré:
500 g jordbær
50 g melis
Ostemousse:
3 dl kremfløte
2 romtempererte egg
140 g sukker
16 g vaniljesukker
400 g romtemperert Philadelphiaost
5 gelatinplater
3 ss kokt vann
Fyll og pynt:
2 kurver jordbær
2 kurver blåbær
2 dl pisket kremfløte
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bunn: Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett frøene fra vaniljestangen, vaniljesukkeret og eggene ett og ett om gangen. Vend inn mel, mandler og bakepulver og bland til slutt inn kremfløten.
- Hell røren over i en smurt 22 cm springform og stek på 170 °C i 35 minutter. Avkjøl på rist.
- Jordbærpuré: Kjør jordbær og melis til en fin puré i en blender eller med stavmikser.
- Ostemousse: Legg gelatinen til bløt i 15 minutter. Pisk kremfløten og sett kaldt.
- Pisk egg, sukker og vaniljesukker i 5 minutter med k-vispen, tilsett osten og pisk videre i 10 minutter til.
- Kok opp vann og bland 3 ss kokt vann med gelatinplatene som du nå har klemt ut vannet av. Hell over i ostemassen samtidig som maskinen går. Rør inn kremen og sett kaldt. Ta ut ostemoussen og rør i den hvert tiende minutt to ganger, og deretter hvert femte minutt to ganger (10+10+5+5).
- Montering: Del kakebunnen i to og dynk både topp og bunn med jordbærpuré. Ta på puré i flere omganger så den får trukket godt ned i kaken. Pass spesielt på at du får dynket kantene.
- Sprøyt ett lag ostemousse på kakebunnen. Sett kakebunnen og ostemoussen i kjøleskapet igjen og rør i ostemoussen hvert femte minutt i totalt 25 minutter (5+5+5+5+5).
- Fordel delte bær utover ostemoussen og legg på andre halvdel av kakebunnen. La ostemoussen stå 5 minutter til i kjøleskapet før du brer den utover toppen og sidene av kaken. Sett kaken kaldt i minst to timer før den pyntes.
- Pynt kaken som et flagg med skivede jordbær, blåbær og pisket krem.
Oppskriften er laget av Tove Holter